Rompetrol

С повече от 7 000 служители в над 12 страни The Rompetrol Group N.V. е една от най-развитите петролни компании в Румъния

С повече от 7 000 служители в над 12 страни The Rompetrol Group N.V. е една от най-развитите петролни компании в Румъния, както и важен пазарен играч в Черноморския регион и този на Средиземно море. Обхватът на дейност на Групата включва рафиниране, нефтени продукти, търговия на дребно и маркетинг, също и нефтодобив и производство и други услуги, свързани с петролната индустрия – сондиране, EPCM и транспорт.

В Румъния Rompetrol притежава най-развитата рафинерия за страната – Petromidia, намираща се в Наводари. Това стратегическо разположение на брега на Черно море позволява осъществяването на бърз транспорт на суров петрол и петролни продукти. Така Petromidia се превръща във важно регионално звено, а Rompetrol – един от най-значимите износители в страната.

Преработените продукти се доставят до 450 дистрибуторски точки в Румъния, съседните страни и Черноморския регион.

През 2007 г. придобиването на The Rompetrol Group от държавната петролна и газова компания на Казахстан KazMunayGas превърна Rompetrol в енергиен мост между природните ресурси, разположени в Централна Азия и пазарите из цяла Европа. Също така в Казахстан Rompetrol осъществява прочувания и производствени и индустриални услуги, играейки важна роля при реконструкцията на рафинериите в страната.

Ромпетрол България ЕАД е член на The Rompetrol Group и е създадена през декември 2002 г. Компанията притежава национална мрежа от бензиностанции и модерно петролно депо, разположено близо до Русе.

Изпрати запитване