Лицата на Булмаркет

„…….Намери си работа, която ти харесва, и никога няма да ти се налага да работиш.

Така древният мислител и философ Конфуций формулира смисъла от това всеки ден да ставаме от леглото и да се втурваме към вихъра на ежедневните задачи. В тази рубрика ще ви представим онези хора, станали част от компанията Булмаркет ДМ когато тя е прохождала. Онези мъже и жени, които са дали сили, енергия и потенциал на фирмата, станала в последствие техен втори дом. Приютила и дала тласък на техните мечти и кариерно израстване. 

ИВАЙЛО БОНЧЕВ

Едно от най-харизматичните лица на Булмаркет ДМ е Ивайло Бончев, който е  на едва 25 години, когато за първи път пристъпва прага на фирмата.

Г-н Бончев, как се случи, че от родния Балчик се озовахте в Русе?
Всичко стана много случайно и то когато най-малко съм го очаквал. Бях завършил висшето си образование когато собственикът на Булмаркет ДМ г-н Станко Станков ме покани да се присъединя към неговия бизнес. Започнах като заместник-управител на „Газово стопанство“, след години станах негов управител, а днес съм търговски директор. Извървях постепенно всички стъпала на фирмата, докато стигна позицията, която заемам днес.

Каква е тайната на успешната кариера според Вас?
За да гради успешна кариера, човек трябва да е преди всичко лоялен към своя работодател. Не си мислете, че не съм получавал предложения през годините от конкурентни на Булмаркет ДМ фирми. Напротив! Но никога не съм се виждал като част от нечий друг екип. Защото аз бях само на 25 години когато дойдох в компанията и съм наясно, че половината от съзнателния си живот прекарах точно в тази фирма. Изпитвам сантимент към Булмаркет ДМ.  Сред другите качества, които трябва да притежава един добър работник е отговорност и мотивация. Ние сме това, което правим всеки ден, въпреки нашите планове и мечти. Затова винаги трябва да даваме най-доброто от себе си!

В какво се състои Вашата работа?
Ами съвсем общо казано работя на два фронта. От една страна преговарям с наши контрагенти, следя непрекъснато цените на горивата, а от друга - ръководя екип от млади и амбициозни хора, което е страхотно предизвикателство за мен.  Винаги подхождам с разбиране и респект към всеки един колега, независимо дали е просто клиент на фирмата или дългогодишен работник. Най-важното в отношенията и работата си е да бъдеш сериозен, отговорен към това, с което се занимаваш. 

Какво казвате на младите хора, които тепърва започват работа във фирмата?
В нашата фирма няма текучество на кадри, което е сериозен показател, че условията и работната среда са повече от задоволителни. Най-хубавото в Булмаркет ДМ е това, че тук се работи екипно. Ако някой изпитва затруднение или не може да се справи с конкретиката на своите задължения, ние не бързаме да го освободим от работа. Търсим неговите силни страни, неговите по-добри умения и намираме позиция, в която той може да бъде наистина най-добър. Затова тук във фирмата няма да видите сърдити лица, всички се подкрепят и уважават. Аз винаги казвам на своите новопостъпили колеги да бъдат изпълнителни и търпеливи, защото така ще започнат да вървят по стълбицата на успеха. Да си част от „Булмаркет ДМ“ е страхотен шанс, който не бива да се изпуска! 

Говорите наистина със сантимент за фирмата. Още ли сте благодарен на г-н Станков за протегната ръка?
Г-н Станков ми е като втори баща. Спомням си първите дни, когато дойдох в напълно непознатия град Русе, нямах приятели, среда….Не познавах улиците, хората, животът тук. Той беше човекът, който ме въведе в неговата среда, който ми вдъхваше кураж, че ще се справя и скоро наистина Русе се оказа мой дом. Малко по-късно се запознах с бъдещата ми съпруга и то точно в Булмаркет ДМ /смее се/. 

Какво казва синът Ви за Вас?
Че съм най-добрият баща! /отново се смее/ Старая се да бъда колкото се може повече време с него. През почивните дни заедно караме колело, играем футбол, говорим си, споделяме. Няма нищо по-фантастично от това да бъда част от порастването на моя син! Опитвам се чрез личен пример да му покажа, че животът е такъв, какъвто си го направиш. Трябва да си целеустремен, да имаш амбиции и силата да ги осъществиш. Но едновременно с това да бъдеш добър с хората и винаги да ги уважаваш. 

Как разтоварвате от напрежението на ежедневието?
С кросове в парка най-вече. Живея близо до единия парк и почти всяка сутрин тичам за здраве и тонус. Ако имам време обожавам да викам за любимия си футболен „Левски“! 

Най-трудният момент от работата ви през годините?
О, за всички нас от Булмаркет ДМ най-ужасяващият момент си остава трагедията в Хитрино. Това е страшно усещане – да виждаш страданията на хората и да не можеш да си обясниш как точно се е случило….Да те обвинява обществото, а ти да знаеш, че вината изобщо не е само твоя…..Но нека не се връщаме към този момент. Никой никога не е искал това да се случи и всички тъгуваме за пострадалите семейства. 

Най-забавният момент на работа?
Това са т.нар. тим билдинг срещи. Събираме се всички, партнираме си в забавни игри, опознаваме се, сприятеляваме се, решаваме реални проблеми…. Изобщо когато се забавляваме е и както когато работим – даваме всичко от себе си! 

Какво Ви носи удовлетворение?
Целият живот и най-вече успехът! Щом имаме реализирана сделка и компанията е на печалба, значи съм си свършил добре работата. Харесвам работата си и това, което правя всеки ден!