Търговия с горива

БУЛМАРКЕТ ДМ ЕООД е един от основните търговци на горива и битум в България и региона

I. Секция LPG

Един от първите и основни бизнеси на компанията е търговията с газ пропан-бутан (LPG), който развиваме от 1997 година. Постепенно компанията се утвърди като един от лидерите на пазара в България и региона. Градим имиджа си на желан и коректен партньор в бранша уверено и с постоянство, предоставяйки ежедневно отлично качество на горивото и на услугата по доставката му. Имаме доказан авторитет на надежден доставчик и партньор. Годишно търгуваме с количества   от около 150 000 тона LPG, които реализираме основно в България, Румъния, Македония, Гърция и Сърбия. Потоците на доставка са диверсифициране, като включват производители от  Румъния, Западна Европа, САЩ, страни от бившите руски републики и други.

Активите на фирмата в този сегмент включват четири собствени терминала за обработка на LPG намиращи се в България и Румъния, над 150 жп и автоцистерни (собствени и под наем).

Терминал за LPG в Румъния:

Стратегически за нас, от гледна точка на местоположението си, е терминалът ни за LPG в Галац (Румъния). Разположен е на площ от 14 400 м² с подход на широки и европейски жп линии (тесни), с кейово място на река Дунав, където приемаме танкери с газене до 7 метра.

Терминалът за LPG разполага с вместимости от 1000 м³ и има възможност за едновременна обработка на 10 европейски цистерни. Дневният капацитет за обработка е 1000 тона LPG. Намира се в свободна икономическа зона при специален  митнически режим, удобен за внос от трети страни.

Терминали за LPG в България:

БУЛМАРКЕТ ДМ ЕООД изгради съоръжение за претоварване на LPG от баржа в ж.п. вагони и авто цистерни, находящо се на река Дунав, Порт Русе. То е лицензирано съгласно изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове. Съоръжението позволява и обратния процес – товарене от жп вагони на баржа.

БУЛМАРКЕТ ДМ ЕООД е собственик на терминал за обработка и съхранение на дизелово гориво и LPG в гр. Бяла (Русенско). Базата е разположена на площ от 25 000 м² и е с вместимости за дизел 8300 м³ и за газ пропан-бутан – 850 м³. Базата е регистрирана като данъчен и лицензиран склад за съхранение на военновременни запаси, съгласно европейското законодателство. Съоръжението разполага с възможности за обработка на жп и автоцистерни с капацитет от 200 тона LPG  и 300 тона дизелово гориво на денонощие.

Компанията разполага с терминал за обработка и съхранение на газ пропан-бутан в гр. Пловдив. Базата e с вместимости 400 м³ (4 х 100 м³), с възможност за едновременно разтоварване на  2 жп цистерни, естакада за товарене на 2 автоцистерни, електронни автомобилни и железопътни везни с дневен капацитет – 200 тона.

БУЛМАРКЕТ ДМ ЕООД има обособен склад за пълнене на бутилки с пропан-бутан в гр Пловдив, с капацитет 10 тона /ден.

Компанията развива бизнеса с LPG като инвестира в нови авто цистерни, част от които ползват зелени горива -  LNG и CNG.

II. Секция светли горива, битум и бункероване

В 2019 година БУЛМАРКЕТ ДМ ЕООД придоби и изцяло реновира база за светли горива, котелни горива, биодизел, както и производство на битум, полимерно модифициран битум и битумна емулсия, наречена  Петролна база „Тегра“ с обща площ 50 декара. Тя се намира на територията на Индустриална зона Тегра ( бивш завод КТМ). ПБ Тегра в по-голямата си част е данъчен склад. На територията на петролната база са разположени 28 резервоара за дизелово гориво и биодизел, с обща вместимост 15460 м3, 15 резервоара за съхранение на котелно гориво с обща вместимост 10138 м3 и  7 резервоара за битум с обща вместимост 1120 м3. Базата разполага с битумна инсталация за производство на битум с марки 50/70, 70/100, 100/150, 160/220,  полимер модифицирани битуми 25/55-55 и 45/80-68, битумни емулсии С65В3-LR, С67В3-PO, C60B10-RV, окислени битуми 85-25 и разреден битум Fm2B3-RV. Базата има логистично предимство, осигурено от тръбопроводи за дизелово и котелно гориво, посредством които е свързана с порт Булмаркет.

В петролна база Тегра,  блендирането и маркирането на дизеловото гориво се извършва автоматично в поток, което гарантира прецизност в концентрацията на биокомпонента, адитиви и/или маркер. От база Тегра, Булмаркет ДМ експедира високо качествено гориво за извън пътна техника с ГТФ до -30Со и адитивиран зимен дизел Б6 с ГТФ –до 27Со. Освен това от тук се осъществяват и бункерни доставки на дизелово гориво. Компанията осигурява комплексно обслужване на бункерни доставки на дизелово гориво както за пристанищата в гр. Русе, така и за пристанищата на река Дунав находящи се в Свищов, Никопол, Оряхово, Сомовит и др.

Петролна база Тегра разполага с лаборатория, благодарение на която контролира производствените процеси и  качеството на продуктите, които получава и експедира.

В процес на изграждане е напълно нова авто естакада и резервоарен парк  за бензин, хексан и биоетанол.

БУЛМАРКЕТ ДМ ЕООД търгува и с цялата гама течни горива и пътни битуми с произход "Нефтохим"-Бургас, "Ромпетрол"-Румъния, “Хеленик Петролиум“ - Гърция, „МОЛ“ - Унгария. Наши основни клиенти са водещи пътно-строителни, транспортни и земеделски фирми. Доставчици сме на компании като ЕКО България, Петрол АД, Литекс АД, Аурубис България и др.

За доставка на LPG може да изпратите запитване на и-мейл LPG@bulmarket.bg, за доставки на светли горива и битум, може да се свържете с нас на и-мейл fuels@bulmarket.bg. Член на нашият екип ще се свърже с Вас в срок от един работен ден. 

Листове за безопастност:

 

Изпрати запитване